Wie is Fabie

Opleiding


Als kind boeide de medische wereld me reeds heel vroeg en mijn studiekeuze was dan ook vrij snel gemaakt. In 2000 behaalde ik mijn bachelor-diploma als Medical Management Assistant. Ik werkte als medical management assistant o.a. in het Universitair Ziekenhuis te Gent, waar ik veel medische kennis verkreeg over ziektebeelden en behandelingsmethoden.


Mijn wens om persoonlijk mensen te kunnen helpen en hierbij een nauw sociaal contact op te bouwen deed me uiteindelijk starten met de opleiding als Gespecialiseerd Voetverzorger in Syntra Sint-Niklaas, alwaar ik in 2016 mijn diploma behaalde.

In mijn eindwerk bestudeerde ik de neuropathie (aandoening van de zenuwen) ter hoogte van de voeten ten gevolge van chemotherapie: waardoor wordt dit veroorzaakt, wat kan men hieraan doen en welke rol heeft de gespecialiseerd voetverzorger hierin?


Lid van de Belgische Vereniging voor Gespecialiseerde Voetverzorgers. Voor meer informatie:


Bijscholingen


Ik volgde reeds verschillende aanvullende bijscholingen:

Voetcongres (BVV)

Dag van de voet (De medische voet)

freestechnieken

Voetzorg en Oncologie (De medische voet)

LCN Wilde Pedique


Gastspreker op het studentencongres op 22 oktober 2016, georganiseerd door de BVV. Het verslag van die dag is  terug te vinden op www.voetmagzine.be (zie link hierboven).